details
Address
Utrecht, Utrecht
Match criteria
Province
 • Utrecht
Job type
 • Compliance
 • Legal & Compliance
 • Privacy & Data Protection
Contract type
 • Permanent

Senior Compliance Officer

Successfully completed

Job description

Als Senior Compliance Officer zorg je ervoor dat het management en de medewerkers zich bewust zijn van compliance risico’s, zodat Strukton veilig en integer handelt. Als Senior Compliance Officer bij Strukton Groep word je uitgedaagd om de compliance organisatie binnen Strukton breed te verstevigen. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen, bewaken en naleven van het compliance (incl. privacy) control framework binnen Strukton. Dit betekent dat je onder andere bijdraagt aan het opstellen van beleid op het compliance vlak, het bewustzijn en begrip voor dit beleid vergroot door training en awareness en de naleving van dit beleid monitort. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor compliance en privacy gerelateerde aangelegenheden, je geeft advies aan en ondersteunt de proces eigenaren bij de uitvoering van hun compliance verantwoordelijkheden. Je zult ook als Privacy Officer op groepsniveau fungeren.

Waarborgen dat Strukton Groep aantoonbaar voldoet aan wet- en regelgeving doe je onder andere door:

 • Relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving volgen zodat implementatie tijdig kan worden gerealiseerd;
 • Bepalen van impact en adviseren over implementatie van relevante wet- en regelgeving en adviseren over het vastleggen hiervan in richtlijnen en procedures;
 • Opstellen, bewaken en naleven van het groepsbrede compliance beleid, op basis van bestaande richtlijnen, en uitvoeren ervan;
 • Verzorgen van compliance trainingen binnen Strukton Groep en de verschillende werkmaatschappijen;
 • De compliance awareness en mindset bij de werknemers van Strukton versterken.

Je doet dit werk niet alleen. Je onderhoudt nauwe contacten met de toepasselijke afdelingen van de werkmaatschappijen in Nederland en Europa. Daarnaast zijn er op divisie niveau reeds enkele Compliance Officers benoemd, waar je intensief mee zult samenwerken. De Senior Compliance Officer Strukton Groep rapporteert aan de Chief Legal Officer en is onderdeel van de afdeling Legal & Compliance.

Requirements

Je bent energiek en steekt je collega’s aan met jouw gedrevenheid en enthousiasme voor het vak. Wanneer je een vraag hebt, stap je de business in waarbij je het belangrijk vindt dat Compliance midden in de organisatie staat en dat de lijnen met de business kort zijn. Verder ben je gewend initiatief te tonen en resultaten neer te zetten. Je hebt een goed oog voor problemen, denkt in oplossingen en beschikt over de overtuigingskracht om ze gedaan te krijgen. Je bent toegankelijk en ethiek en integriteit staan bij jou hoog in het vaandel. Je beschikt over organisatiesensitiviteit en bent zichtbaar op kritische momenten.

Verder breng je mee:

 • Academisch werk- en denkniveau en een relevante afgeronde opleiding, bij voorkeur binnen (Nederlands) recht;
 • Circa 6 - 10 jaar ervaring in het compliance vak en ervaring op het terrein van gedrag & cultuur
 • Relevante kennis op het gebied van privacy en andere compliance gerelateerde wet- en regelgeving;
 • Affiniteit met het begeleiden van trainingen, e-learnings en workshops in de organisatie;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Company profile

Strukton heeft een passie voor techniek, met een focus op spoor-, energie- en civieltechnische activiteiten en technologie gedreven specialismen. Onderhoud en beheer, gebruikmakend van hoogwaardige technologie, domeinkennis en vakmanschap, vormen de basis van het bedrijf.

In de 100 jaar dat Strukton bestaat, heeft Strukton een sterke basis opgebouwd in zijn thuislanden: Italië, Zweden, Nederland, Denemarken en België. Het bedrijf heeft ruim 4.000 medewerkers en een jaaromzet van EUR 1,3 miljard.

Omdat Strukton jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk vindt, krijg je kansen om je breed te ontwikkelen, zowel on-the-job als via interne en externe trainingen.

Category

Permanent

Location

Utrecht

Van Hay uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.